Officieel: Aston Martin Vantage Roadster (2020)

Officieel: Aston Martin Vantage Roadster (2020)De dakloze Aston Martin Vantage Roadster is net op tijd voor de (zonnige?) zomer!

Kort na de onthulling van de nieuwe Vantage in coupévorm liet Aston Martin al weten – geheel volgens de logica – dat we in de zomer van 2020 een dakloze evenknie mogen verwachten. Nu halen ze het officieel het doek/dak van de Vantage Roadster die in 6,7 seconden zijn stoffen dakconstructie kan wegtoveren tot 50 km/u. Terugzetten duurt 0,1 seconde langer. Een record aldus de Britse sportwagenbouwer!

Onder de motorkap ligt nog steeds een 4.0-liter V8 – van AMG makelij – die 510 pk / 680 Nm richting de achteras stuurt via een sportieve automaat. In 3,7 seconden haal je 100 km/u, bij 305 km/u bereik je de topsnelheid.

De lifestyle cabriovorm vraagt om diverse carrosserieverstevigingen (+60 kg gewicht) en knagen ietwat aan het bagagevolume (200 liter ipv 350 liter). Nieuw is wel de grille met horizontale elementen die je binnenkort ook op de Vantage Coupé kan krijgen!

Een exacte Belgische vanafprijs is nog niet vrijgegeven, reken op enkele duizenden euro’s meer dan de 152.318 euro die Aston Martin minimaal vraagt voor de Vantage.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...