Officieel: Ferrari Portofino M (2020)

Officieel: Ferrari Portofino M (2020)Zeg niet Ferrari Portofino facelift maar Ferrari Portofino M … waarbij M voor Modificata staat.

Relatief kort na de lancering van de dakloze Portofino in 2017 komt Ferrari alreeds met een opgefriste en opgewaardeerde versie naar buiten. Die gaat als Portofino M door het leven (waarbij M van Modificata komt) en neemt heel wat over van de gloednieuwe Roma. De typerende Retractable Hard Top (RHT, uitklapbare hardtop) blijft uiteraard behouden.

Designmatig oogt de Ferrari Portofino M zeer herkenbaar met (slechts) een aangescherpt lijnenspel, je zal dus goed moeten zoeken naar de visuele verschillen. Onderhuids noteren we wel enkele interessante nieuwigheden zoals de krachtigere 3.9-liter V8 die nu 620 pk en 760 Nm sterk is (+20 pk meer dan voordien) en de introductie van de gloednieuwe 8-traps automaat (ipv 7-traps voordien). Beiden zagen we al in de Roma, de DCT transmissie komt over (in licht gewijzigde vorm) van de SF90 Stradale!

Tevens krijgt de befaamde Manettino keuzeschakelaar op het multifuctionele stuurwiel een vijfde stand “Race” waarmee de Italianen snel duidelijk maken wat ze daarmee bedoelen. De beschikbare rijhulp/veiligheidssystemen en optionele uitrusting/gadgets (ondermeer geventileerde én verwarmde stoelen) neemt eveneens toe.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...