Video: CarWOW test de nieuwe Mercedes SL AMG (2022)Na de vele lovende woorden van Mercedes zélf zijn we best benieuwd hoe goed de nieuwe AMG SL Roadster nu echt is.

Een opvolger voor zowel de AMG GT Roadster als S-Klasse Cabrio, dat wil de nieuwe Mercedes SL zijn. Zowel sportief en betrokken als comfortabel en luxueus dus. Geen gemakkelijke opgave. Zeker niet als je weet dat Das Haus maar al te graag een pérfecte 300 SL Gullwing hommage wou zien.

Daarvoor kreeg het AMG team zowaar carte blanche tijdens de ontwikkeling, ondermeer met een gloednieuw chassis! Naar alle waarschijnlijkheid volgen er geen “non AMG” versies van de zevende SL generatie. Wel diverse smaakjes zoals een 43, 53, 63 en zelfs een E-Performance plug-in hybride. Een nieuwe SL65 V12 is niet meer van deze tijd…

Met in alle richtingen toegenomen buitenmaten moet de nieuwe Mercedes SL AMG functioneler zijn dan ooit. Er is zelfs een achterbank voorhanden! Toch zal die voornamelijk dienst doen als uitbreiding op de bagageruimte, in de koffer past er 213 à 240 liter. De vorige SL maakte gebruik van een hardtop dakconstructie, de nieuweling doet het met een stoffen dak – bestaande uit meerdere lagen – dat in 15 seconden kan openen of sluiten.

Een Belgische vanafprijs werd nog niet vrijgegeven, reken toch op gemakkelijk 100.000 euro. Tegen de zomer moeten de eerste exemplaren geleverd worden. Initieel ligt de focus op de SL55 (476 pk) en SL63 (585 pk), beiden voorzien van de 4.0-liter V8 benzinemotor en 9-traps automaat. Die mikken zowel op een Porsche 911 Cabrio, BMW 8 Reeks Cabrio als Aston Martin V8 Vantage Roadster.