Mercedes SL65 AMG 45th Anniversary

Mercedes SL65 AMG 45 Anniversary
AMG is 45 jaar oud en dat viert Mercedes met de SL65 AMG 45th ANNIVERSARY.

Voor AMG’s 40e verjaardag werd er een speciale editie van de Mercedes CL gebouwd, voor de 45e verjaardag wordt de SL65 AMG van stal gehaald. Van deze speciale editie zullen er – hoe kan het ook anders – 45 exemplaren gebouwd worden. Allemaal krijgen ze een V12-motor in het vooronder. Die wordt van 2 turbo’s voorzien, in het totaal is hij goed voor 630 pk en een sprint van nul naar honderd in 4 seconden.

De S65 AMG krijgt een speciale buitenkleur: designo magno graphite. Dit matgrijs moet volgens Mercedes zijn high-performance looks letterlijk in de verf zetten. Hier en daar vinden we chromen details terug, bijgestaan door een vleugje carbon dat over de wagen werd verspreid. De lichtmetalen velgen vooraan zijn 19″ groot, achteraan mag het een maatje meer zijn.

Hoeveel het ding zal gaan kosten, wordt niet meegedeeld. Allicht geldt hier ook het principe: if you have to ask, you probably can’t afford it. In ruil voor die vermoedelijk gigantische som geld, krijg je wel behoorlijk wat uitrusting, waaronder AIRSCARF (systeem om je nek warm te houden), een B&O-geluidssysteem, Keyless Go en keramische remschrijven. Gelukkige verjaardag, AMG!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...