Video: Carfection test de nieuwe Ferrari 296 GTB PHEV (2022)Met de nieuwe 296 GTB keert Ferrari voor het eerst in lange tijd terug naar het V6 tijdperk, hier wel met een 830 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn.

Zelf willen ze het in Maranello nog niet verkondigen maar met de introductie van de 296 GTB zijn de dagen van de F8 Tributo geteld. En dus ook die van de 3.9-liter V8 … al zit die nog steeds in de knappe Roma. De nieuwe Ferrari 296 GTB komt niet enkel het gamma overhoop gooien, het introduceert ook opnieuw een zescilinder in de line-up. Een exemplaar dat alreeds 660 pk sterk is en nog wat elektromotor ondersteuning krijgt!

De plug-in hybride aandrijflijn is uiteindelijk goed voor 830 pk / 740 Nm die allemaal richting de achteras vloeien. In minder dan 3 seconden tik je 100 km/u aan, na 7,3 seconden passeer je reeds de 200 km/u mijlpaal. Terwijl je ook 25 km zuiver elektrisch (en vooral fluisterstil) kan rijden! Al benadrukt Ferrari dat die zuinigheid of EV range niet hun doel was bij deze 296 GTB, hier staat de PHEV techniek in dienst van straffe(re) prestaties. Wie voor de Assetto Fiorano pack gaat kan bovendien nog eens 12 kg van de 1.470 kg leeggewicht halen.

De sportieve Ferrari instapper kost je minstens 265.000 euro in België. Maar hou best nog wat extra budget voorhanden om door de lange maar aantrekkelijke optielijst te gaan. Henry Catchpole van Carfection gaat in zomerse omstandigheden voor ons na of dat een verstandige investering is…