Video: Carfection test de BMW M5 CS (2022)Met de 635 pk sterke M5 CS topversie zwaait BMW deze generatie 5 Reeks vermoedelijk uit. Maar die zijn stevig prijskaartje waard?

Naast de “reguliere” M5 Berline (600 pk) had BMW ook een M5 Competition (625 pk) in de aanbieding. Maar gezien ze in Duitsland nogal belang hechten aan de titel van de (aller)beste/krachtigste en om die ene sloeber uit Stuttgart af te troeven kwam er een M5 CS bij. Competition Sport en mooi in analogie met de M2 CS, M3 CS en M4 CS. Die modellen kwamen steeds aan het einde van hun generatie, met de M5 CS lijkt ook de huidige 5 Reeks (G30 / G31) generatie op zijn einde.

Gele (!) lichtblokken. Bronzen accenten rondom. Véél koolstofvezel, niet enkel omdat het “bling bling” oogt maar ook omdat het lichter is. Blitse 20” lichtmetalen velgen. Sportief Pirelli P Zero Corsa rubber. Keramische remschijven. En binnenin zowaar vier sportzetels! Dat is de M5 CS in een notendop. Toch op visueel vlak.

Op motorisch vlak werd de 4.4-liter V8 krachtiger, met 635 pk / 750 Nm is het (nog eventjes) het krachtigste BMW M product ooit! Ook hier is er slimme M xDrive vierwielaandrijving voorhanden waarbij je voor zowel vierwiel- als achterwielaandrijving kan kiezen met een tussenmaatje. Het aangescherpte geheel krijgt de dempers mee van de M8 Competition en laat zich van zijn beste kant zien op glooiende wegen. Niet persé een circuit als we de zeemzoete stem van Henry Catchpole (Carfection) mogen geloven.

Voor een M5 of M5 Competition vroeg BMW respectievelijk 123.000 euro en 132.200 euro, intussen zijn deze wel verdwenen uit de configurator. Daar vinden we enkel nog de M5 CS terug … aan minimaal 185.500 euro. De productie is gelimiteerd zonder verdere details. Maar is deze supersportberline deze supercar prijsklasse wel waard?!