Officieel: BMW M4 CS [460 pk / 600 Nm]

Officieel: BMW M4 CS [460 pk / 600 Nm]Voor zij die naast de begeerlijke M4 GTS grepen is er nu een BMW M4 CS met 460 pk!

Met een reguliere M4 Coupé heb je al geen reden tot klagen, toch is er voor de sportieve meerwaardezoekers een M4 Competition Package en een gelimiteerde M4 GTS die jammer genoeg al uitverkocht is. De nieuwe M4 CS nestelt zich tussen die laatste twee, BMW maakt overigens duidelijk dat de CS benaming in de (nabije) toekomst nog gebruikt zal worden voor andere uitvoeringen die zich boven het reguliere M gamma bevinden.

De BMW M4 Coupé CS (Competition Sport of Club Sport) rekent op de gekende 3.0-liter zes-in-lijn en levert hier 460 pk en 600 Nm, dat is +10 pk en +50 Nm in vergelijking met de niet onaardige M4 Competition Package. De CS doet 0-100 km/u in minder dan 4 tellen (!!) en loopt vlotjes door tot 280 km/u. Een manuele versnellingsbak is hier niet verkrijgbaar gezien de snelle schakeltijden (en zuinig zevende verzet) van de DCT automaat.

Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen en het schrappen van enkele luxe-items is de BMW M4 CS 32 kg lichter dan zijn reguliere evenknie. Binnenin is dat dieet goed zichtbaar dankzij de vele koolstofvezel en alcantara. Rode stiksels, 20″ velgen en een exclusieve front splitter / diffusor maakt het geheel af in een sportieve sfeer.

Een rondje Nürburgring doet de BMW M4 CS in 7 minuten en 38 seconden wat slechts 10 tellen trager is dan de hardcore M4 GTS. De productie zou niet gelimiteerd zijn, toch voorziet BMW slechts een beperkte productietijd dus snel naar de dealer gaan is de boodschap. Reken op een Belgische vanafprijs van meer dan 115.000 euro!

Lees hier onze rijtest met de BMW M3 Berline!
Lees hier onze rijtest met de BMW M4 Cabrio!
Lees hier onze rijtest met de BMW M4 Coupé Competition Package!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...