Video: Autocar test de Rolls Royce Cullinan (2018)

Video: Autocar test de Rolls Royce Cullinan (2018)Wie zit er te wachten op de – minimaal 332.750 euro kostende – Rolls Royce Cullinan SUV met meer dan 570 pk?

De grote interesse van Jan Modaal voor een SUV (in diverse vormen) is perfect te begrijpen maar ook in de hogere/duurdere prijsklasse is deze avontuurlijke koetswerkvorm waanzinnig populair. Na de introductie van de Bentley Bentaya kon Lamborghini en Rolls Royce niet snel genoeg hun Urus en Cullinan lanceren.

Die laatste gaat resoluut voor de titel van de meest capabele (en dure?) SUV aller tijden. Iets dat je met een vanafprijs van meer dan 330.000 euro niet snel kan ontkennen. Maar staar je niet scheef op die basisprijs, elke Cullinan SUV zal de fabriek in Goodwood ongetwijfeld verlaten met een veelvoud aan leuke opties, gadgets, rijhulpmiddelen en personalisatie (zoals 22” velgen!).

Net zoals de nieuwe Phantom (die nog duurder is!) komt de Rolls Royce Cullinan steevast met de 6.75-liter V12 die een gezonde 571 pk / 850 Nm genereert. Dit in combinatie met slimme vierwielaandrijving en een eveneens slimme 8-traps automaat. Tezamen goed voor een 0-100 sprint in 5,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u wat niet slecht is voor de Britse kolos van meer dan 2.600 kg.

Op vlak van luxe en comfort doet deze Cullinan zijn merknaam wel alle eer aan en legt de lat (significant) hoger dan andere comfortabele luxebeesten zoals de Range Rover en Mercedes G-Klasse. Vijf (of vier individuele) zitplaatsen, Magic Carpet Ride met gestuurde demping/luchtvering, aluminium spaceframe, exclusieve materialen, feilloze afwerking, …

Onze collega’s van Autocar mochten reeds genieten van alle pracht en praal die de Cullinan weet te brengen. Bestelbonnen hiervoor worden opgemaakt bij Rolls Royce Brussels in Overijse!

En nog meer video’s van de nieuwe Rolls Royce Cullinan:Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...