Preview: BMW X1 Cabrio crossover U11 (2022)Wat als … BMW met een lifestyle X1 Cabrio zou komen?

Liefhebbers (m/v/x) van wapperende haren en véél vitamine D kunnen bij BMW terecht voor de Z4 Roadster, 4 Reeks Cabrio en 8 Reeks Cabrio. Die laatste twee zijn zelfs beschikbaar als volwaardig BMW M topmodel met de nodige pk’s, een brullende sound en een snedig weggedrag. En misschien staat er in een (occasie)hoekje nog een gepensioneerde 2 Reeks Cabrio of 6 Reeks Cabrio te blinken.

De Hongaarse Photoshopper X-Tomi laat ons nu een dakloze X1 Cabrio zien. De derde generatie BMW X1 werd recentelijk voorgesteld en werd zowel groter, veelzijdiger, veiliger en ook een pak zuiniger. Naast extra plug-in hybride uitvoeringen is de stoere SUV voor het eerst als zuiver elektrische iX1 te verkrijgen!

Maar een cabriovariant zit er vermoedelijk niet direct in. Anno 2022 behoren dergelijke lifestyle koetswerkvormen tot een échte niche. Daardoor heeft de Volkswagen T-Roc Cabrio het bijzondere SUV cabrio rijk nog steeds volledig voor zich alleen. Tenzij BMW haar riante gamma toch nog gaat uitbreiden met een soortgelijke X1 Cabrio!

Preview: BMW X1 Cabrio crossover U11 (2022)

Ter vergelijking, de reguliere BMW X1: