Autosalon Brussel 2011: BMW 6-Reeks Cabrio

BMW 6-Reeks Cabrio
Naast de 320ed en de 1-Reeks M heeft BMW ook voor de cabrioliefhebbers goed nieuws, ze stellen namelijk hun vernieuwde 6-Reeks Cabrio aan het Europese publiek voor op het Autosalon van Brussel.

De 6-Reeks Cabrio kreeg de voorkeur op zijn gesloten variant, waarschijnlijk omdat BMW zo zeker is dat het weer cabriorijden zal toelaten als de eerste exemplaren toekomen in het voorjaar. Dankzij een stoffen dak verlies je ook nog niet zodanig veel plaats wanneer je met de haren in de wind wil rondrijden, want je hebt nog steeds 300 liter bagageruimte ter beschikking ten opzichte van 350 liter. Het interieur heeft een update gekregen net zoals het multimediasysteem, dat nu beschikbaar is met een 7″ of 10,3″ scherm waardoor de gebruiksvriendelijkheid enkel en alleen maar kan toenemen.

Dat BMW de 6-Reeks als een echt topmodel ziet, is direct duidelijk als we het motorenaanbod bekijken. Er is enkel maar keuze uit topmotorisaties. De absolute topper is de 650i, die beschikt over een 4.4-liter V8 met 407 pk en 600 Nm koppel, terwijl de 640i over 320 pk en 450 Nm koppel beschikt uit de befaamde 3-liter zes-in-lijn motor. Alle noemenswaardige veiligheidssystemen en gadgets van de 7-Reeks vinden hun weg ook terug naar de optielijst van deze 6-Reeks, die beschikbaar is vanaf 80.000 euro.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Brussel 2011: BMW 6-Reeks Cabrio"

  1. Kristof L 15-01-2011 om 21:26

    Hmmm, op de eerste persfoto’s kwam deze veel mooier over. Benieuwd naar deze auto in ‘real-life’.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...