Preview: BMW 2 Reeks Coupe (2021)Ook de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé wordt een compacte speelvogel met achterwielaandrijving. Desgewenst voorzien van een potente benzinemotor!

Desondanks er al (te vroeg) een beeld gelekt is van de nieuwe 2 Reeks Coupé (codenaam: G42) blijft BMW vasthouden aan de (langgerekte) mediaplanning. Zo is de tijd rijp nu om extra informatie én beelden vrij te geven van prototypes.

Het beste nieuws is dat BMW officieel laat weten dat deze 2 Reeks Coupé trouw blijft aan zijn achterwielaandrijving. Dit in tegenstelling tot de 1 Reeks en 2 Reeks Gran Coupé. Daarvoor krijgt #THE2 een ingekorte versie van het CLAR platform (3 Reeks / 4 Reeks) mee. Dit met “bijna” een perfecte 50:50 gewichtsverdeling wat een positieve invloed moet hebben op een “betrokken” rijgedrag.

De kans is klein dat BMW opnieuw werk zal maken van een technisch gerelateerde 2 Reeks Cabrio. Geïnteresseerden kunnen daarvoor terecht bij de dakloze Z4 Roadster en 4 Reeks Cabrio. Op visueel vlak zijn we voornamelijk opgelucht dat er vooraan een bescheiden grille prijkt, verdere details zitten nog goed verstopt.

Motorische details werden nog niet vrijgegeven, wel dat het voorlopige topmodel de M240i xDrive Coupé zal zijn. Die rekent op de befaamde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor, goed voor 374 pk wat een significatie upgrade is ten opzichte van de uitgaande M240i (340 pk). De 8-traps automaat zorgt hier tezamen met xDrive vierwielaandrijving voor een optimale krachtontplooiing. Nadien volgen ongetwijfeld meer toegankelijke varianten op basis van de 2.0-liter viercilinder benzinemotor. En een nieuwe M2 Coupé topper met 400+ pk natuurlijk!

Tegen het najaar 2021 moet de productie opgestart zijn dus een volledige onthulling van de 2 Reeks Coupé kan niet lang meer op zich laten wachten. Go BMW!