Is dit de nieuwe BMW 2 Reeks Coupe (2021)?

Is dit de nieuwe BMW 2 Reeks Coupe G87 (2021)?Of het 100% waarheidsgetrouw is niet zeker, wel prijkt er op deze BMW 2 Reeks Coupé géén reusachtige grille.

Bij de X1 en X2 crossovers koos BMW voor een nieuw platform dat extra ruimte voorzag inzake connectiviteit, rijhulp, veiligheid en wat meer binnenruimte. Dat het geheel tegelijk voorwielaangedreven was zou de doelgroep toch niet interesseren. Dezelfde keuze maakte de Duitse premiumbouwer voor de nieuwe 1 Reeks (slik) en blitse 2 Reeks Gran Coupé, de Mx35i topversies krijgen gelukkig toch nog xDrive vierwielaandrijving mee.

Allemaal vernieuwingen waar de dynamische meerwaardezoeker – toch hét beoogde cliënteel van BMW – niet echt gelukkig van werd, die kijken reikhalzend uit naar een nieuwe 2 Reeks Coupé die wél trouw blijft aan de magische combinatie van premium + compact + achterwielaandrijving + 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor! En als het nog even kan ook een strakschakelende manuele versnellingsbak!

Via Instagram duiden nu beelden op van wat de nieuwe 2 Reeks Coupé zou zijn. Zowel de visuele als inhoudelijke kwaliteit zijn mager, wel zien we een klassieke grille (à la Z4 Roadster) en niet die reusachtige konijnentanden (à la nieuwe 4 Reeks Coupé). De lichtblokken voor- en achteraan krijgen hier een volledig nieuw vormgeving, iets waar ze bij BMW toch normaal niet echt happig op zijn. Zou dit dan toch een Photoshop zijn? Loop sowieso niet direct te enthousiast van tafel, dit is een aangedikt M Performance model zijn met de M235i topmotorisatie. Toch in afwachting van een nieuwe M2 Coupé die … inderdaad, zowaar die befaamde drieliter zes-in-lijn benzinemotor in het vooronder meekrijgt!

De nieuwe 2 Reeks Coupé zou voor 2021 op de BMW kalender staan, of er opnieuw een dakloze 2 Reeks Cabrio bijkomt is niet direct duidelijk. Deze komt in het vaarwater van de eerdergenoemde Z4 Roadster…

Is dit de nieuwe BMW 2 Reeks Coupe G87 (2021)?Is dit de nieuwe BMW 2 Reeks Coupe G87 (2021)?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...