Teaser: Skoda Kodiaq SUV facelift (2021)Skoda komt (zeer) binnenkort met een visuele/technische update van haar succesvolle en voornamelijk functionele Kodiaq SUV!

In 2016 presenteerde Skoda de Kodiaq SUV met vijf of zeven zitplaatsen, doorheen de jaren volgde een Kodiaq GT (voor China), Kodiaq Sportline, Kodiaq RS en Kodiaq Scout. De teller staat intussen op meer dan 600.000 verkochte exemplaren in 60 landen wereldwijd. In autoland is de tijd rijp na een half decennium voor een opfrisbeurt/facelift, een gebeuren dat Skoda wereldkundig zal maken op dinsdag 13 april 2021!

Tezamen met de officiële aankondiging van de Skoda Kodiaq facelift geven de Tsjechen ook aan dat ze het design zullen opwaarderen. Geheel volgens de logica zal de Kodiaq SUV een nieuwe neus, nieuwe achterbumper en nieuwe (LED) koplampen meekrijgen. Die laatste zullen scherper, krachtiger en smaller zijn en daardoor bijdragen tot het zelfverzekerde karakter.

Vermoedelijk zal Skoda in de komende dagen/weken meer details vrijgeven omtrent de verbeterde rijhulp/veiligheid, modernere connectiviteit en zuinige motoren. Net zoals de Octavia en Superb zal de Kodiaq naar alle waarschijnlijkheid een 218 pk sterke iV plug-in hybride aandrijflijn meekrijgen! Of ze nog steeds brood zien in de sportieve RS TDI 4×4 is minder waarschijnlijk…

Tegen het einde van 2021 moet de vernieuwde Skoda Kodiaq beschikbaar zijn, prijzen zullen in dezelfde lijn als momenteel liggen. Zo is er nu voor minimaal 28.715 euro een Kodiaq Active 1.5 TSI met 150 pk en manuele versnellingsbak.