Officieel: Skoda Octavia RS iV plug-in hybride (2020)

Officieel: Skoda Octavia RS iV plug-in hybride (2020)De nieuwe Skoda Octavia RS is een 245 pk sterke plug-in hybride!

In het verleden was de (behoorlijk populaire) Octavia RS met een 2.0-liter TSI benzine of 2.0-liter TDI dieselmotor te verkrijgen, voor de nieuwe generatie kiest Skoda voor een plug-in hybride aandrijflijn. Daardoor mogen (moeten?) we vanaf heden spreken over de Octavia RS iV, of ze daarmee de ruimte laten voor een reguliere benzineversie is niet direct duidelijk.

Net zoals de reguliere Octavia profiteert het RS iV topmodel van een opfriste vormgeving, modern interieur en handige rijhulpmiddelen/connectiviteit zonder daarbij ingrijpend aan het praktisch vernuft (inclusief vele Simply Clever items) te raken.

Ook hier is er keuze tussen de Berline vierdeurs en praktische Combi vijfdeurs, zeker die laatste was een graag gezien gast op de Belgische wegen. Standard zitten er rode remklauwen achter de 18” velgen, desgewenst groeien die met één inch. De donkere afwerking van grille, zijspiegels en subtiele spoiler moeten het sportieve karakter benadrukken, binnenin doen ze dat met sportzetels, een sportief stuurwiel, contrasterende stiknaden en een genereuze hoeveelheid alcantara.

Deze Skoda Octavia RS iV plug-in hybride deelt zijn aandrijflijn met de Volkswagen Golf GTE, CUPRA Leon en CUPRA Formentor waarbij het draait om een 1.4-liter TSI viercilinder (150 pk), een 116 pk sterke elektromotor en een 13 kWh batterij. Dat geeft 245 pk / 400 Nm, CO2 uitstoot van 30 g/km en een zuiver elektrisch rijbereik van 60 km.

Skoda voorziet een Belgische lancering van de Octavia RS iV in de tweede helft van het jaar, prijzen zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...