Officieel: Volkswagen Golf GTE plug-in hybride (2020)

Officieel: Volkswagen Golf GTE plug-in hybride 2020 (2020)Net zoals de Golf GTI is de nieuwe Volkswagen Golf GTE plug-in hybride 245 pk sterk.

Na de vernieuwde Passat GTE en gloednieuwe Touareg R steekt Volkswagen de Golf GTE plug-in hybride eveneens in het nieuw. Deze gaat verder op de achtste generatie Golf en profiteert daardoor van een modern interieur met vele schermen, handige rijhulp/veiligheid en gadgets op vlak van comfort en connectiviteit.

De nieuwe Volkswagen Golf GTE rekent opnieuw op de combinatie van een 1.4-liter TSI benzinemotor (150 pk) en elektromotor (116 pk), de batterijcapaciteit groeit wel tot 13 kWh waardoor je tot 60 km elektrisch kan rijden. Dit maximaal tot 130 km/u. Wanneer beide krachtbronnen samenwerken staat er 245 pk / 400 Nm paraat wat evenveel is als de nieuwe Golf GTI. Die laatste kan je eveneens met een manuele versnellingsbak krijgen, de nieuwe Golf GTE plug-in hybride is enkel te verkrijgen met de zestraps DSG automaat.

De GTE saus omvat naast een milieuvriendelijke aandrijflijn (CO2 en verbruikscijfers zijn nog niet vrijgegeven) ook een sportieve look en feel. Binnenin is er veel chroom en contrasterende stiknaden terug te vinden, aan de buitenkant weet de GTE zich te onderscheiden met een unieke voorbumper, blitse velgen, subtiele spoiler, blauwe accenten én een extra laadklep linksvoor uiteraard. Uitlaatmonden zijn hier nergens te bespeuren, wél staat de GTE typeaanduiding nu mooi centraal onder het eveneens vernieuwde VW logo.

Na de zomer verwachten we de nieuwe Golf GTE plug-in hybride in de Volkswagen showroom. Prijzen worden tegen dan vrijgegeven!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...