Officieel: Volkswagen Touareg R plug-in hybride (2020)

Officieel: Volkswagen Touareg R plug-in hybride (2020)Het Volkswagen Touareg R topmodel krijgt 462 pk mee dankzij een plug-in hybride aandrijflijn.

Interessante nieuwigheid voor het Autosalon van Genève, een Touareg in de R topversie. Die letter (en blauwe Lapiz Blue accentkleur) maakt snel de brug met de ijzersterke Golf R maar de luxueuze SUV pakt het ietwat anders aan met zowaar een plug-in hybride aandrijflijn! Of dat de nieuwe trend zal worden moet de toekomst uitwijzen (lees: zal de nieuwe Golf R ook een plug-in hybride worden?).

Volkswagen Touareg R combineert – net zoals de Porsche Cayenne en Panamera PHEV’s – een 3.0-liter V6 TSI met krachtige (136 kW) elektromotor, samen goed voor 462 pk en 700 Nm. Officiële uitstoot-, verbruik- en prestatiecijfers volgen later maar reken op 0-100 in 5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Of de Touareg R de fiscaal aantrekkelijke grens van “minder dan 50 g/km CO2” zal halen is minder duidelijk te voorspellen.

Zuiver elektrisch moet je hiermee 40 à 50 km ver geraken dankzij de 14,1 kWh accu, desgewenst tot 140 km/u én zelfs met 3.500 kg aan de trekhaak. Dit terwijl je nog steeds in alle luxe en comfort kan genieten van de nodige binnenruimte en handige rijhulpmiddelen zoals adaptieve cruise control, 20” tot 22” lichtmetalen velgen, Matrix LED lichtblokken, Lane Assist en een elektrisch bedienbaar panoramadak.

De Touareg R verwachten we tegen het einde van het jaar in de betere Volkswagen showroom.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...