Officieel: Volkswagen Golf GTI (2020)

Officieel: Volkswagen VW Golf GTI mk8 245 pk (2020)De nieuwe Volkswagen Golf GTI doet het met 245 pk!

Op het Autosalon van Genève stelt Volkswagen de snelle GTI versie van haar nieuwe Golf voor die intussen aan zijn achtste (!) generatie zit. Met een brok extra vermogen en sportieve vormgeving heb je net wat meer dan de klassieke TSI’s en TDI’s zonder daarmee het oerdegelijke karakter van de populaire middenklasser uit Wolfsburg in het gedrag te brengen.

De nieuwe Golf GTI is het herkennen aan zijn unieke grille met doorlopende LED dagrijverlichting en mistlichten in een honingraat patroon. Achteraan bemerken we zowel links als rechts een uitlaatmond, centraal gepositioneerde modelnaam en een subtiele spoiler, qua velgen is er keuze tussen 17” tot 19” lichtmetalen velgen. Rode accenten en GTI badges maken het geheel af.

Aan de buitenkant blijven grote verschillen of nieuwe designinvloeden tot een minimum beperkt, binnenin oogt het wél revolutionair anders met de vele digitale schermen/rijhulpmiddelen. Denk aan Car2X communicatie, slimme cruise control (tot 210 km/u!), moderne connectiviteit (lees: Apple CarPlay / Android Auto), … De historische GTI zetelbekleding is hier uiteraard ook van de partij net zoals sportieve accenten (chroom, contrasterende stiknaden, …).

Onder de motorkap ligt wederom de 2.0-liter EA888 benzinemotor viercilinder, goed voor 245 pk / 370 Nm die richting de voorwielen vloeien. Standaard komt de Golf GTI met een manuele zesbak (inclusief golfbalpook), optioneel is de zeventraps DSG automaat te verkrijgen. Of er later nog een krachtigere Golf GTI Performance volgt (met pakweg 270 pk) is niet geweten, wel staat er een nieuwe Golf GTI TCR op de planning met minstens 290 pk! En daarboven een nieuwe Golf R!

Prestatiecijfers geeft Volkswagen nog niet vrij, wel benadrukt de Duitse autobouwer het sportieve karakter van de Golf GTI door te wijzen op de adaptieve dempers en het XDS sperdifferentieel die aangestuurd worden door de nieuwe Vehicle Dynamics Manager.

Naast een nieuwe Golf GTI lanceert Volkswagen eveneens een nieuwe Golf GTD (200 pk, diesel) en Golf GTE (245 pk, plug-in hybride) op het Autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...