Belg blijft verzot op de Volkswagen Golf

Rijtest Volkswagen Golf 1.0 TSI 110 pk BlueMotion DSG facelift 2017Uit de verkoopcijfers van Febiac blijkt opnieuw dat de Belg maar geen genoeg krijgt van de Volkswagen Golf.

Er mag dan wel eens gelachen worden omtrent de saaiheid of het grijze imago van Das Auto, toch blijft de Golf de verkooplijstjes aanvoeren. Zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië komt het icoon uit Wolfsburg als #1 uit in de eerste zeven maanden van 2017, gezien de recente opfrisbeurt voor het volledige Golf gamma verwachten dat hij die toppositie ongetwijfeld zal kunnen vasthouden tot het einde van dit jaar.

In onderstaande tabel zien we mooi de favoriete berline, SUV, break, monovolume, allroad, cabrio en coupé van zowel de gemiddelde Belg, Brusselaar, Vlaming en Waal. Bepaalde resultaten zijn logisch te verklaren gezien hun gewest, anderzijds zien we hier en daar enkele opmerkelijke resultaten.

Naast de intense (voor)liefde voor Koning Golf mogen we dus ook stellen dat de Corsa, Tucson, Octavia, Scénic, Sandero, 500 en C-Klasse zich tot de meest populaire modellen in België mogen rekenen.

febiac trends belgie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...