Preview: Skoda Octavia RS iV plug-in hybride (2020)

Preview: Skoda Octavia RS iV plug-in hybride (2020)De Skoda Octavia RS krijgt een plug-in hybride aandrijflijn!

Op het Autosalon van Brussel stond de nieuwe Octavia te blinken als berline en praktische break, op het Autosalon van Genève zal Skoda de sportieve Octavia RS presenteren. Die krijgt – in primeur! – een plug-in hybride aandrijflijn waarmee hij zowel zuinig/milieuvriendelijk als krachtig/sportief wil (zal?) zijn.

De Octavia RS iV plug-in hybride krijgt vermoedelijk dezelfde aandrijflijn mee als de Golf GTE en Passat GTE waarbij een 1.4-liter TSI benzinemotor de hulp krijgt van een elektromotor en 13 kWh batterijpack. Samen goed voor 242 pk / 400 Nm wat voor een 0-100 sprint in minder dan 7 seconden moet zorgen en topsnelheid van meer dan 200 km/u. Zuiver elektrisch moet deze dynamische Tsjech ongeveer 50 km ver geraken.

Zo’n plug-in hybride met stekker is vermoedelijk niet voor iedereen de uitgelezen keuze waardoor we niet zouden verschieten dat Skoda ook een “klassieke” Octavia RS zal aanbieden. Momenteel kan je die zowel met de 2.0 TSI benzine als 2.0 TDI krijgen, afwachten of die keuzemogelijkheden blijven.

Meer nieuws én beeldmateriaal vanuit de Zwitserse hoofdstad begin maart.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...