Officieel: BMW X5 M50d Final Edition + X7 M50d Final Edition (2020)

Officieel: BMW X5 M50d Final Edition + X7 M50d Final Edition (2020)BMW neemt op gepaste wijze afscheid – zoals verwacht – van de potente quad-turbo B57S dieselmotor.

Zowel de 5 Reeks (Touring), 7 Reeks, X5, X6 als X7 kon je tot voor kort krijgen met een M50d badge achterop, die wees op een potente 3.0-liter dieselmotor (codenaam: B57S) in het vooronder met maar liefst vier (!) turbo’s. Een 400 pk / 760 Nm sterk unicum in de autowereld maar blijkbaar net wat te exclusief en duur om te onderhouden (lees: voldoen aan de steeds strengere uitstootnormen). BMW was dus genoodzaakt om deze topdiesel te schrappen en heeft hem reeds vervangen door een drieliter zes-in-lijn met mild hybride techniek.

Maar zelfs het jammerlijk afscheid van deze krachtige dieselmotor is een mooie aangelegenheid om met een special edition komen. Dus zien de X5 M50d Final Edition en X7 M50d Final Edition begin september 2020 het levenslicht met een rijkelijke basisuitrusting (laserlichten, comfortzetels, Crafted Clarity versnellingspook, geavanceerde rijhulp, …). Uiteraard mogen de Final Edition badges in het interieur niet ontbreken!

Lees hier onze rijtest met de BMW M550d Touring xDrive!
Lees hier onze rijtest met de BMW 750d Touring xDrive!
Lees hier onze rijtest met de BMW X5 M50d xDrive!
Lees hier onze rijtest met de BMW X6 M50d xDrive!

Officieel: BMW X5 M50d Final Edition + X7 M50d Final Edition (2020)

De quad turbo B57S in betere tijden:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...