BMW schrapt topdiesel met vier turbo’s (2020)

BMW schrapt topdiesel met vier turbo’s (2020)Niet enkel voor de i8 zit het er bijna op, ook in de krachtige topdiesel met vier (!) turbo’s ziet BMW geen toekomst meer…

Momenteel kan je een indrukkende 3.0-liter quad-turbodiesel (!) met 400 pk / 700 Nm (!) terugvinden in de M550d, 750d, X5 M50d en X6 M50d maar lang zal dat sprookje niet meer duren. Klaus Fröhlich, hoofd van het BMW ontwikkelingsteam, heeft duidelijk laten uitschijnen dat de zescilinder-met-vier-turbo’s geen toekomst meer heeft gezien de steeds strengere uitstootnormen én de complexiteit van het motorblok!

BMW investeert stevig in elektrische aandrijflijnen en moet daardoor dus strategische/financiële keuzes maken, zo zou de 6.0-liter V12 in de M760Li luxelimousine maar levensvatbaar zijn tot midden 2023. De sportieve/exclusieve i8 zal 2021 zelfs niet halen…

Lees hier onze rijtest met de BMW 750d!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...