Alfa Romeo gaat voor een nieuwe 8C tegen 2022

Alfa Romeo gaat voor een nieuwe 8C tegen 2022De Alfa Romeo 8C (lees: de mooiste sportwagen van de laatste jaren) krijgt – als alles goed loopt – een vervolgverhaal!

Behalve de lancering van een 650 pk sterke Alfa Romeo Giulia GTV coupé heeft Alfa Romeo nog meer in haar sportieve hoed zitten. Zo plannen de Italianen namelijk een nieuwe 8C Competizione tegen 2022, zijn voorganger maakt intussen nog steeds indruk met zijn prachtige lijnenspel en heerlijke soundtrack.

Met opnieuw een middenmotor en koolstofvezel chassis blijft Alfa trouw aan het succesrecept, opnieuw kiezen voor een atmosferische 4.7-liter V8 uit de rekken van Maserati is in de huidige tijdsgeest niet meer mogelijk. De ingenieurs uit Arese (Milaan) zouden graag opteren voor een achterwielaangedreven twin turbo (achtcilinder?) motorblok, pakweg uit de nieuwe Ferrari Portofino bijvoorbeeld. De vooras zou profiteren van een elektromotor die tezamen meer dan 700 pk levert. Of ze gaan de klassieke Italiaanse tour op en kiezen voor een zescilinder!

Gezien de ruime timing is er nog geen nood aan snel naar de Alfa Romeo verdeler te rennen, van het vorige masterplan werd er ook maar de helft gerealiseerd. Maar de Giulia en Stelvio (én QV derivaten) maken wel indruk, dus dat belooft!

Alfa Romeo gaat voor een nieuwe 8C tegen 2022

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...