Preview: Alfa Romeo Giulia Coupe / Giulia GTV (2019)

Preview: Alfa Romeo Giulia Coupe / Giulia GTV (2019)Gerucht van de dag/week/maand: Alfa Romeo werkt aan een tweedeurs Giulia met 650 pk!

Omtrent de komst van een tweede koetswerkvariant van de veelgeprezen Alfa Romeo Giulia is al veel (digitale) inkt gevloeid. Een praktische breakvariant lijkt de meest logische keuze maar gezien enkel de Europese interesse voor een dergelijke bolide werd die piste geschrapt, ook zou het succes van de Stelvio SUV daaronder kunnen lijden.

Een strakke Giulia Coupé is eveneens een aantrekkelijke mogelijkheid, zeker in Amerika zou deze Giulia tweedeursversie bijdragen aan het premium gehalte van Alfa Romeo. Op 1 juni is er een grote bijeenkomst op het Balocco testcircuit en daar zal CEO Sergio Marchionne de FCA toekomstplannen voor de komende vier jaar toelichten. Als er een Giulia Coupé komt zal deze daar ongetwijfeld opduiken (al dan niet op papier).

Qua naamgeving passeerden er al heel wat plausibele mogelijkheden zoals de Giulia Sprint en Giulia GTV. Daarnaast zou er ook een nieuwe topmotorisatie bijkomen op basis van de bestaande 2.9-liter V6 benzinemotor, goed voor ongeveer 650 pk dankzij de toevoeging van een hybride HY-KERS systeem. Ook de reguliere Giulia Veloce zou deze elektrohulp meekrijgen en daardoor minimaal 350 pk herbergen.

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm 180 pk!
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm 136 pk!
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio!
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulia 2.2 Veloce!
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulia 2.0 Veloce!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...