Video: Alfa Romeo 4C & 8C cruisen door Monaco

Video: Alfa Romeo 4C & 8C cruisen door MonacoDe Alfa Romeo 8C en 4C houden een familie-uitstap in het Prinsendom.

Zowel de oude 8C Competizione als de nieuwe 4C worden gedefinieerd als dé parel binnen het Alfa Romeo gamma. Voorgesteld als Coupé op het Autosalon van Parijs in 2006 en enkele jaren later kreeg hij het gezelschap van een dakloze 8C Spider. Beiden zijn vrij exclusief, slechts 500 exemplaren van elke koetswerkvorm werden er gebouwd. Desondanks er heel wat geruchten en prototypes gespot waren, kwam de extra sportieve 8C GTA variant er nooit. Het prachtige lijnenspel kwam uit de eigen Centro Stilo designafdeling van Alfa, het kloppende hart was de 4.7-liter V8 die via Maserati passeerde nadat hij minutieus in elkaar gestoken werd door de heren in Maranello.

De nieuwe generatie doet het qua naamgeving slechts met de helft, toch wist hij in zijn korte carrière alreeds te overtuigen. Momenteel is Alfa Romeo bezig met de leveringen van de eerste Launch Editions, de lifestyleliefhebbers moeten nog tot 2015 wachten alvorens de 4C Spider in productie gaat. De 1750 Turbo Benzina schenkt deze Italiaanse bolide een magere 240 pk, maar toch geeft dat vonken en vuur met een drooggewicht van net geen 1.000 kg.

Al vind je in Monaco op elke straathoek een onmenselijke supercarcombo, bootjes of jetset peopletoch weet dit Italiaanse gezelschap ongetwijfeld te overtuigen met hun looks en vocale aanwezigheid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...