Officieel: BMW M5 Competition Edition [600 pk / 700 Nm]

Officieel: BMW M5 Competition Edition [600 pk / 700 Nm]Met een gloednieuwe 5-Reeks in het verschiet komt BMW toch nog even met een gelimiteerde M5 Competition Edition naar buiten.

Achter de schermen legt de premium autoconstructeur uit München de laatste hand aan een nieuwe generatie 5-Reeks berline en diverse afgeleiden. Een topmodel onder de M5 noemer komt er natuurlijk ook terug bij, van de huidige M5 komt er nu een gelimiteerd afscheidsmodel onder de Competition Edition noemer. Eenzelfde strategie zagen we in het verleden ook al bij de M6 Coupé.

Met tweehonderd stuks – 100x Carbonschwarz en 100x Mineralweiss – is deze BMW M5 Competition Edition behoorlijk exclusief, onder de motorkap ligt nog steeds een 4.4-liter V8 die hier gekieteld werd tot 600 pk en 700 Nm. Straffere prestatiecijfers zouden perfect mogelijk zijn maar BMW wil ongetwijfeld de lat niet direct te hoog leggen voor de nieuwe generatie. Het feestmodel is vanaf heden te bestellen en krijgt natuurlijk een resem (knappe!) M-goodies mee.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...