Spyshots: BMW 5-Reeks GT (2017)

Spyshots: BMW 5-Reeks GT (2017)Desondanks de behoorlijk controversiële looks krijgen we toch een nieuwe generatie BMW 5-Reeks GT!

BMW heeft al sinds jaar en dag een luxueuze doch sportieve Fünfer in het gamma, zowel te verkrijgen als vijfdeurs berline en als praktische Touring. In 2009 verraste München vriend en vijand met de 5 GT die een unieke kruising was tussen een coupé, sport sedan, SUV en Gran Tourer. In tegenstelling tot wat de naam deed vermoeden stond de 5 GT op het onderstel van de 7-Reeks, wie nood had aan veel luxe en ruimte moest hier terecht kunnen.

Visueel was die mengelmoes een pak minder interessant, gelukkig kregen we enkele jaren later een soortgelijke 3 GT waardoor het geheel al wat meer begrijpbaar werd. Volgend jaar krijgen we de volledig nieuwe BMW 5-Reeks Berline (G30) en Touring (G31) en kort daarop komt daar ook weer een 5 GT (G32) bij, zo getuige de prototypes die voor het eerst opdoken.

Visueel sluit die natuurlijk sterk aan bij zijn nieuwe familiegenoten, als we even proberen door de aanwezige camouflage te kijken zien we alvast een aangenamere lijn met zachtere vormen. Vooraan moet je al goed kijken welke Vijf je hier te zien krijgt, achteraan is er natuurlijk geen twijfel mogelijk. Behalve de stevige interieurruimte krijg je hierdoor ook een ruime koffer, in de huidige 5 GT is dat maar liefst 500 liter. Qua techniek en veiligheid zullen alle BMW 5-Reeks’en natuurlijk veel met elkaar delen, tegen 2017 verwachten we de nieuwe 5 GT in het straatbeeld.

Lees hier onze rijtest met de huidige BMW 5-Reeks (520d) GT!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...