Spyshots: BMW 5-Reeks Touring 2017

Spyshots-BMW-5-Reeks-Touring-2017-De huidige 5-Reeks Touring kan sowieso nog een tijdje mee, toch is BMW al druk bezig met een opvolger.

De sportieve Duitsers uit München lanceren binnenkort een nieuwe generatie X1 en de 7-Reeks die als vlaggenschip functioneert, achter de schermen focussen ze zich ondertussen al op een nieuwe Fünfer. De Audi A6 kreeg vorig jaar nog een opfriskuur en een gloednieuwe Mercedes E-Klasse komt er ook binnenkort aan, BMW kan – en mag – dus niet achterblijven met haar premium D-segmenter. Toch verwachten we geen officiële lancering voor eind 2016 noch een ingrijpende designwijziging, de grote veranderingen zullen onderhuids gebeuren met een stevige portie nieuwe technologie.

Net zoals bij de nieuwe 7-Reeks zullen de BMW ingenieurs proberen zoveel mogelijk kilo’s te besparen op de toekomstige 5-Reeks, dat zonder de praktische kwaliteiten – lees: groot laadvolume – van de Touring te confiskeren. Daarnaast blijft efficiëntie onder de motorkap nog steeds een toverwoord, zowel bij de speelse benzine’s, zuinige diesels als “nieuwe” varianten zoals een (plug-in) hybride uitvoering. Een nieuwe generatie BMW M5 is sowieso een zekerheid, een M5 Touring zou wel eens welgekomen zijn om weerwerk te bieden tegen de Audi RS6 Avant, Mercedes-AMG E63 Break en de Jaguar XF Sportbrake R-S.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...