Spyshots: BMW 5-Reeks Berline 2017

Spyshots: BMW 5-Reeks Berline 2017Naast een nieuwe 5-Reeks Touring komt er natuurlijk ook een nieuwe BMW 5-Reeks Berline!

Terwijl ze in München – en in Bornem – druk bezig zijn met allerhande nieuwe producten te lanceren blijven de ingenieurs stevig sleutelen aan de nog nieuwere modellen. Nu de 3-Reeks zijn facelift kreeg en de 7-Reeks volledig vernieuwd werd is het terug aan de 5-Reeks om bijgeschaafd te worden. Rep jezelf nog niet naar de dealer om de hoek, de nieuwe BMW Fünfer staat pas op de planning voor 2016/2017. Maar dat geeft ze wel de tijd om alles grondig aan te pakken en de concurrentie – voornamelijk de Mercedes E-Klasse en Audi A6 – te overstijgen.

Naast een beperkte designevolutie op basis van de Vision Connected Drive Concept uit 2011 verwachten we voornamelijk een interessante gewichtsreductie. Dit bekomen ze dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen en veel aluminium waar mogelijk, dankzij nieuwe productietechnieken kan er ook heel wat progressie geboekt worden. Voor het interieur mogen we alvast wat lonken naar de nieuwe Sieben, de afwerkingsgraad en technologisch innerlijk van een Bimmer heeft ons nog nooit ontgoocheld.

Motorisch zal alles bij de gekende vier- en zescilinders blijven, natuurlijk zuiniger en efficiënter zonder aan kracht te moeten inboeken. Een nieuwe BMW M5 komt er sowieso ook aan, volgens de laatste geruchten wel enkel met vierwielaandrijving. Zoals het prototype al aangeeft mogen we ook een plug-in hybrid verwachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...