Autosalon Brussel 2016: BMW Line-up

Autosalon Brussel 2016: BMW Line-upZes interessante Belgische premières op de stand van BMW op het Autosalon van Brussel 2016. Van de zuinige 225e Active Tourer en de 330e Berline tot de luxueuze 740e Berline én de sportieve M2 Coupé, M4 GTS en M6 Coupé Competition Edition!

Net geen 40 bolides zullen er te bezichtigen zijn op de reusachtige BMW stand die vlotjes de helft van Paleis 7 inneemt, niet geheel toevallig naast de eeuwige/prestigieuze concurrent uit Stuttgart. De 3-Reeks doet het hier sinds jaar en dag goed en dit jaar kan je op de Heizel naast de gefacelifte uitvoeringen een nieuwe 330e Berline ontdekken. Deze bezit een plug-in hybride aandrijflijn en combineert een elektromotor met de gekende tweeliter viercilinder, goed voor een gecombineerd vermogen van 252 pk en 420 Nm terwijl de verbruikscijfers (minimaal 44 g/km CO2 en 1,9 liter benzine) zeer beperkt blijven.

De 225xe Active Tourer doet ongeveer hetzelfde, maar met een 1.5-liter driecilinder en elektrohulp. Daarnaast krijgt de populaire gezinswagen daarmee ook xDrive vierwielaandrijving mee. Ook de nieuwe BMW 7-Reeks mag profiteren van de opgedane kennis bij de i3 en i8 modellen, hier onder de 740e noemer met 326 pk en zowel te verkrijgen met reguliere als verlengde wielbasis. Met een CO2 uitstoot van 49 g/km kunnen bedrijfsleiders en staatshoofden zich ook ecologisch verantwoord verplaatsen in alle luxe en comfort. Zuiver elektrisch lukt dit 40 km, net zoals bij de X5 xDrive40e! De kleinste uit het X-gamma, de vernieuwde X1, zal ook voor het eerst op Belgische bodem te bezichtigen zijn.

Een pak spannender dan al deze groene Bimmers samen zijn de producten uit de M-stal die terug goed hun weg lijken te vinden naar de European Motor Show Brussels. BMW stalt hier de M6 Coupé Competition Edition uit met unieke koetswerkkleuren, CFRP onderdelen, een vermogensupgrade tot 600 pk / 700 Nm en een strakker interieur. De tot zevenhonderd exemplaren gelimiteerde M4 GTS (500 pk / 600 Nm) krijgt ook een mooie plaats op de stand van BMW, hij eert dan ook de 30ste verjaardag van de legendarische M3! Behalve een agressieve bumperset, gestript interieur en een reusachtige spoiler speelt de waterinjectie toch enige technologische rol van betekenis.

Gezien de grote groep BMW liefhebbers verwachten we hier steeds een aangename drukte, of zou het toch aan die gloednieuwe M2 Coupé kunnen liggen? Meer dan 40 jaar na de 2002 Turbo komt de autoconstructeur met de Blauw-Witte Propeller voorop terug met een magische compacte cocktail van een krachtige zes-in-lijn, vinnige achterwielaandrijving, stoere vormgeving en een aangepaste sportophanging. Zelfs met alle MPV’s en SUV’s blijft BMW hét merk waar freude am fahren centraal staat. De M2 Coupé zet nogmaals de puntjes op de i! Te bestellen vanaf €59.350!

Op de BMW i stand blijft het aanbod momenteel nog steeds beperkt tot een i3 (volledig elektrisch of als REX hybride) en de i8, op de langverwachte uitbreiding, i8 Spyder of een krachtige batterij is het nog even wachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...