Officieel: Fiat 500 & 500C 2015

Officieel: Fiat 500 & 500C 2015De schattige Fiat 500 vierde recentelijk zijn zevende verjaardag, hoog tijd voor nieuwe generatie dus!

De in 2007 gelanceerde Fiat 500 werd een gigantisch succes, net voor het afsluiten van de productie zitten de Italianen aan een stevige 1,5 miljoen verkochte exemplaren. Met een breed assortiment en verregaande personalisatiemogelijkheden is er voor elk wel wat wils binnen het 500 aanbod, later volgde zelfs nog een sportievelingcrossover, avonturier, MPV en zevenzitter!

Allen gebaseerd op de compacte Cinquecento maar ook deze is onderhevig aan de geest der tijd, voor de nieuwe generatie probeerde men wel de iconische looks zoveel mogelijk onaangetast te laten. Vooraan krijgen we LED verlichting met een eigen signatuur en een nieuwe voorbumper die duidelijk geïnspireerd is op de 500X, achteraan werden de lichten ook hertekend. Het aanbod 15″ en 16″ velgen werd natuurlijk wat aangedikt terwijl de kleurboek uitgebreider werd, leuke duotone combinaties zijn vanaf heden ook mogelijk. De dakloze Fiat 500C blijft zijn gekende koetswerkbouw behouden net zoals het stoffen dak dat je handmatig kan verwijderen.

Aan de looks van de Fiat 500 moest niet veel gedaan worden, het interieur snakte wel naar een update! Grote nieuwkomer is het gekende 5″ UConnect systeem dat zowel de navigatie, multimedia en connectiviteit voor zijn rekening neemt, optioneel krijg je ook nog steeds een digitale instrumentencluster. Daarnaast werden de stoelen ietwat hertekend voor extra comfort, dankzij betere isolatie zal je ook minder last hebben van buitenaf. Voor een comfortabele ervaring werd de ophanging geoptimaliseerd zonder het rijgedrag te verslappen, een nieuwe uitlaat moet voor de vocale noot zorgen!

Motorisch zijn er geen verrassingen, het blijven allemaal gekende EURO6 twee- en viercilinders die gekoppeld worden aan een manuele vijf- of zesbak of de gerobotiseerde Dualogic automaat. Bij de lancering zijn er enkel benzinemotoren beschikbaar, namelijk een 1.2-liter (69 pk) en de 0.9-liter TwinAir (65, 85 of 105 pk). Later krijgt ook deze Fiat 500 een 1.3-liter MultiJet dieselmotor (95 pk)!

Op 4 juli 2015 is het – naast Independence Day – precies 58 jaar geleden dat de allereerste generatie Fiat 500 aan de wereld werd gepresenteerd, op de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan krijgt dit heugelijke feit natuurlijk voldoende aandacht naast zijn sportieve neef. Dit najaar kan je deze nieuwe Cinquecento alreeds bij de dealer terugvinden met de Pop, Popstar en Lounge uitrustingsniveau’s!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...