Preview: Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio (2022)Zou Alfa Romeo ook met een sportieve(re) Tonale Quadrifoglio komen? Of gaan ze direct voor een zuiver elektrische telg?

Alfa Romeo is niet vies van een potente variant, vaak voorzien van een klavertje vier. Zo was er zowel een MiTo QV als Giulietta QV in een recent verleden. En vandaag de dag staat er nog steeds een Giulia Quadrifoglio of Stelvio Quadrifoglio in de gammafolder. Dus waarom zou er geen werk gemaakt worden van een Tonale Quadrifoglio?

In het actuele Tonale topmodel lepelt Alfa Romeo momenteel een 275 pk sterke plug-in hybride op basis van een 1.6-liter benzinemotor. Die aandrijflijn nog krachtiger maken is misschien overkill gezien het extra gewicht van de batterijen. Of er ruimte is voor de luidkeelse 2.9-liter V6 turbobenzine is ook niet duidelijk. Anderzijds zijn er anno 2022 voldoende voorbeelden van potente 2.0-liter viercilinders voorhanden.

Alfa Romeo liet officieel al weten dat ze een dergelijk topmodel “bestuderen” maar nog geen keuze hebben gemaakt inzake eventuele aandrijflijn. Dankzij de impressie van X-Tomi weten we alvast aan wat we ons kunnen verwachten. De Italianen zouden ons écht kunnen verrassen door een Tonale EV met 400 pk en betrokken rijgedrag te presteren. Maar misschien eerst gewoon de Tonale crossover goed lanceren?!

Preview: Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio (2022)

Ter vergelijking, de reguliere Tonale: