Teaser: BMW XM Concept (2021)BMW maakt ons warm voor de XM Concept, een conceptuele voorbode op een potente SUV die zich bovenaan het gamma zal nestelen.

Met een X1, X2, X3, X4, X5, X6 en X7 in de aanbieding heeft BMW een ruime keuze inzake stoere SUV’s. Toch maken ze werk van gezinsuitbreiding met nog een grotere, luxueuzere en duurdere variant daarboven. Geheel volgens de logica zou die de X8 benaming meekrijgen … al bewijzen autoconstructeurs maar al te vaak hun ondoorgrondelijke (marketing)gedachtegangen met vreemde benamingen. Al zou het ook om een zelfstandig “BMW M” model gaan waardoor de XM benaming een logische kanshebber wordt. Of X8 M natuurlijk.

BMW gaf een eerste (vaag) beeld vrij van hun nieuw SUV topmodel met de veelbelovende “high performance, electrified” woorden. Een zuiver elektrische aandrijflijn moet je hier nog niet verwachten, vermoedelijk rekenen ze in München voor een plug-in hybride setup. Daarbij krijgt de bestaande 4.4-liter V8 de nodige elektro-ondersteuning waardoor er gemakkelijk 600 pk (en meer!) geproduceerd kan worden. Daarnaast zouden er ook toegankelijkere varianten komen op basis van de 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor uit de nieuwe M3.

Op basis van eerdere prototypes is het duidelijk dat de toekomstige XM PHEV of X8 M een atypische vormgeving zal meekrijgen. Ondermeer een riante (maar smalle) grille met relatief kleine dagrijverlichting à la iX EV en op elkaar gestapelde uitlaatmonden. Benieuwd of deze designelementen het uiteindelijke productiemodel zullen halen!

De BMW XM Concept wordt op maandag 29 november gepresenteerd in de Verenigde Staten, daar zal ook de productie plaatsvinden. Tegen 2023 verwachten we hem in de lokale BMW showroom.

Teaser: BMW XM Concept (2021)