Preview: BMW M2 Coupé (2023)De kans is klein dat er een nieuwe 2 Reeks Cabrio komt, wel zal BMW ongetwijfeld een nieuwe M2 Coupé lanceren. Vermoedelijk 450 pk sterk!

Recentelijk kwam BMW met zéér goed nieuws voor de uitgesproken/overgebleven liefhebbers van rijplezier. De nieuwe generatie 2 Reeks Coupé (codenaam: G42) had namelijk alles waarvan hun hartje sneller doet slaan in de vorm van een compacte koetswerkvorm, achterwielaandrijving en desgewenst een potente drieliter zes-in-lijn.

Die laatste zit in de huidige topversie, de BMW M240i Coupé. Initieel enkel met xDrive te verkrijgen maar na verloop van tijd zal de Duitse autobouwer met het blauw/witte logo hem ook commercialiseren met louter achterwielaandrijving. Tot groot jolijt van de dynamische meerwaardezoeker die goede contacten heeft met de lokale bandenboer. En dan moet de nieuwe M2 Coupé (codenaam: G87) nog komen!

Als alles goed loopt komt die tegen 2023 met – geheel volgens de traditie – een aangedikte vormgeving, brede heupen, grote velgen en prominente uitlaatmonden achteraan. Om het wachten ietwat te verzachten heeft X-Tomi alvast een mooie impressie gemaakt. Hopelijk haalt BMW het niet in haar hoofd om ook de M2 Coupé van zo’n prominente (varkens)grille te voorzien zoals bij de M3 en M4!

Net zoals in de M3 en opgefriste X3 M zou ook de toekomstige M2 Coupé beroep doen op het nieuwe S58 motor, naar goede gewoonte drie liter en zes cilinders groot. Hetzij in een iets getemperde vorm, met ongeveer 450 pk zal niemand echt te klagen hebben. En zo heeft BMW ook voldoende marge voor een eventuele Competition of CS topversie(s)!

Lees hier onze rijtest met de uitgaande BMW M2, M2 Competition en M2 CS!

Preview: BMW M2 Coupé (2023)