Preview: BMW 2 Reeks Cabrio (2021)Is er voldoende (zomerse) interesse voor een nieuwe BMW 2 Reeks Cabrio op basis van de nieuwe 2 Reeks Coupé?

Met de onthulling van 2 Reeks Coupé (G42) heeft BMW heel wat liefhebbers gelukkig maakt. Een compacte coupé, achterwielaandrijving en desgewenst met een potente zes-in-lijn benzinemotor, véél beter gaat het vermoedelijk niet worden. Voor de zonnekloppers is het momenteel nog afwachten of BMW nogmaals met een dakloze 2 Reeks Cabrio gaat komen.

De coupé openknippen met een metaalschaar, een soft top dakconstructie installeren en waar nodig wat verstevigingen aanbrengen. Dat is simplistisch gezien hetgeen wat de Duitse autoconstructeur moet doen om een nieuwe 2 Reeks Cabrio te bouwen. Motorisch zouden we de 220d achterwege laten en focussen op lifestyle flair van de 220i (184 pk) tot M240i xDrive (374 pk). Ware het niet dat de interesse voor cabrio’s wereldwijd afneemt, tenzij het een dakloze SUV betreft. En er is ook al een 4 Reeks Cabrio en Z4 Roadster die het beiden met een wegklapbare (stoffen) dakconstructie doen.

In de officiële communicatie van de nieuwe #THE2 zwijgt München in alle toonaarden omtrent de komst van een nieuwe 2 Reeks Cabrio, ook qua geruchten en prototypes blijft het zeer stil. Tenzij BMW ons toch nog gaat verrassen is de kans dus klein. Een krachtige(re) M2 Coupé zit er wél aan te komen. (Impressie via X-Tomi)

Preview: BMW 2 Reeks Cabrio (2021)