Officieel: BMW 4 Reeks Cabrio (2020)

Officieel: BMW 4 Reeks Cabrio G23 (2020)De nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio doet het met een stoffen dakconstructie.

Eerder lanceerde BMW al de gloednieuwe 4 Reeks Coupé (codenaam: G22) en M4 Coupé (G82) op basis van de nieuwe 3 Reeks, nu komt daar de dakloze 4 Reeks Cabrio (G23) bij. Een cabriolet lanceren in de herfst lijkt niet het beste idee van de Duitse premiumautobouwer uit München … al is de wereldwijde lancering pas voorzien voor maart 2021. Zo kunnen de early adopters volgende zomer al genieten van hun blitse cabriolet.

Kort door de bocht kan/mag je de BMW 4 Reeks Cabrio aanzien als een 4 Reeks Coupé waarvan ze het dak hebben gehaald (en enkel verstevigingen geïntegreerd), in tegenstelling tot de vorige generatie is er nu gekozen voor een stoffen constructie met aangedikte isolatie. Standaard is de soft top in het Schwarz (zwart) uitgevoerd, tegen meerprijs kan dat dat ook Anthrazit Silber (zilver) zijn. Of je achterin écht twee volwassenen krijgt zoals BMW beweert zullen we later toch eens moeten verifiëren…

Volautomatisch tovert het stoffen dak van de nieuwe 4 Reeks Cabrio zich wég (en terug) in 18 seconden, desgewenst al rijdend tot 50 km/u. Met het dak open zakt het koffervolume van 385 liter tot 300 liter wat desondanks voldoende moet zijn voor wat ondergoed, een zonnebril, zonnecrème (!) en een tandenborstel.

Een windscherm, (voor)verwarmde zetels en functionele nekverwarming staan (tezamen met hoop interessante gadgets!) op de optielijst, voor airco met drie zones, opbergpakket, neerklapbare rugleuning (met doorlaadmogelijkheid), BMW Maps routebegeleiding, LED koplampen, parkeersensoren (voor+achter) en Apple CarPlay / Android Auto moet je niet bijbetalen.

Zowel op vlak van de vormgeving (inclusief die prominente/gecontesteerde grille), interieur indeling, rijhulp, veiligheid, connectiviteit als “prestatiebevorderende” upgrades volgt de 4 Reeks Cabrio zijn 4 Reeks Coupé naamgenoot. Alle diesels en zes-in-lijn benzinemotoren profiteren hier dus eveneens van mild hybride (48V) techniek, de 8-traps Steptronic is standaard op alle motorisaties.

Initieel zal de focus liggen op de 420i Cabrio (184 pk), 430i Cabrio (258 pk), M440i xDrive Cabrio (374 pk) en 420d Cabrio (190 pk), nadien volgen de 430d Cabrio en M440d xDrive Cabrio. En ook een nieuwe M4 Cabrio staat nog op de planning!

Voorzie minimaal een budget van 53.000 euro alvorens je naar de dichtstbijzijnde BMW Verdeler trekt om een bestelbon van de nieuwe 4 Reeks Cabrio te tekenen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...