Officieel: Fiat 500X Yachting (2021)De Fiat 500X Yachting mikt met zijn open dakconstructie op de lifestyle zonneklopper. Desgewenst in de Yacht Club Capri lanceringsversie!

Van een zuiver elektrische 500Xe of sportieve 500X is er nog steeds geen spoor, wel komt Fiat nu met een dakloze 500X Yachting cabriovariant. Al gaan de Italianen wel niet zo ver als de Evoque Convertible of T-Roc Cabrio. De 500X Yachting doet het met een (elektrisch bediende) stoffen dakconstructie dat maar tot aan de achterklep opent. Maar voldoende voor een stevige portie Vitamine D binnen te pakken en je haren te laten wapperen.

De Fiat 500X Yachting situeert zich boven de stoere Cross en Sport varianten. Verdere details omtrent motorengamma werden niet vrijgegeven, we gaan er vanuit dat het ook hier rond de 1.0-liter driecilinder benzine (100 pk, handbak), 1.3-liter viercilinder benzine (150 pk, DCT automaat) en 1.6-liter viercilinder diesel (130 pk) zal gaan.

Wel is er per direct een Yacht Club Capri lanceringsversie met een hoop blauwe accenten zoals de Blu Venezia lakkleur en blauwe softtop. Dit in combinatie met zijspiegels en deurgrepen in het geborsteld chroom, doorlopende sierstrip en 18” lichtmetalen velgen. Ook die laatste krijgt een blauwe finishing touch! Binnenin de 500X Yachting vinden we een dashboard met houten afwerking (zoals de 500 Riva) en blauwe stiknaden.

Alleen is maar alleen en dus krijgt de 500X Yachting het gezelschap van een 500C Yachting uitvoering. Die krijgt van Fiat ondermeer de Blu Dipinto di Blu lakkleur, 16” velgen, zwarte spiegelkappen en een dashboard in (bleek) scheepsbouwhout mee.

De Fiat 500X Yachting zal vanaf september in België beschikbaar zijn, een vanafprijs nog ontbreekt op dit moment.

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500X 1.0i en 500X 1.3i!