Preview: Volvo XC30 EV (2021)Volvo maakt werk van nog een zuiver elektrische én compacte SUV die in Gent zal van de band zal rollen.

Naast de veelbelovende aankondiging dat Volvo Car Gent de productie van de zuiver elektrische XC40 Recharge mocht verdriedubbelen (tot 60% van de algemene productie) kwam de Zweedse autobouwer met nog meer goed nieuws. Er komt namelijk (zeer) binnenkort nog een compact model bij.

Meer details gaf Volvo niet behalve dat het ook op het CMA platform (van de XC40 en Polestar 2) staat, dat het (enkel?) full electric zal worden én dat het in Gent van de band zal rollen. Gezien de SUV voorliefde van Europa (en Volvo) zetten we ons geld op een lifestyle XC40 Coupé (à la BMW X2?) die als XC30 (of XC50?) door het leven zal gaan. Een klassieke hatchback (opvolger V40) zou logisch(er) zijn maar die past niet meer in de huidige SUV tijdsgeest…

Behalve de extra XC40 variant zou een kleine XC20 crossover ook nog steeds op de tafel liggen. Tegen de lente van 2021 weten we meer!

Foto bovenaan: Volvo 40.1 en 40.2 Concept, de spirituele voorgangers van de XC40 en Polestar 2