Productie Volvo XC40 Recharge P8 AWD (2020) van start!Goed nieuws voor Volvo Cars Gent waar ze met de zuiver elektrische XC40 Recharge een nieuw succesmodel in handen hebben!

Net voor de volledige wereld op slot ging door het vermaledijde coronavirus was het (wéér) feest in Gent! Bij Volvo Cars Gent werd namelijk een gloednieuwe batterijfabriek geopend die verantwoordelijk was voor de bouw van hightech accupakketten voor zuiver elektrische Volvo’s. Niet geheel onlogisch want de bouw van de full electric XC40 Recharge (niet te verwarren met de gelijknamige XC40 Recharge plug-in hybride!) was ook toegewezen aan de Zweedse productiefaciliteit in de Gentse haven.

Omdat er (opnieuw) een enorme vraag is naar de XC40 Recharge wil Volvo proberen de productie op te drijven (tot maximaal 300%). Daarvoor zal er geschoven worden in de Gentse planning (tot 60%) en zullen er nieuwe werkkrachten aangeworven worden.

Nog meer goed nieuws vanuit Zweden! In 2021 zal er nog een tweede zuiver elektrische Volvo in Gent van de band rollen. Wederom een “compact” model op basis van de modulaire CMA voertuigarchitectuur maar verdere details werden nog niet vrijgegeven. Of dit de langverwachte XC20, XC30 of nieuwe V40 zal zijn moet de toekomst uitwijzen.

Naar het XC40 trio (benzine/diesel, plug-in hybride en full electric) produceert Volvo Cars Gent ook de praktische V60 middenklasser. In 2020 werden er 194.890 wagens geproduceerd wat maar nipt minder is dan in 2019 (206.225 stuks), gezien de lockdown van enkele weken is dat een puike prestatie! Met de extra productie én nieuw model is de werkzekerheid alvast verzekerd voor de volgende jaren. Momenteel zijn er 6.500 werknemers actief.

Lees hier alles over de zuiver elektrische Volvo XC40 Recharge P8 AWD!
Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 T5 AWD!