Volvo verhoogt productie nieuwe XC40 SUV

Officieel: Volvo XC40 crossover (2017)Gezien de grote interesse voor de Volvo XC40 moeten ze bij Volvo Car Gent een tandje (of twee) bijsteken!

Met reeds 80.000 getekende bestelbonnen wereldwijd voor de XC40 overtreft de gelauwerde compact SUV van Volvo zelfs de grootste verwachtingen. Om de vele klanten niet teveel te laten wachten wordt de productie nu opgeschroefd in Gent, begin 2019 rolt de kleinste SUV ook in Luqiao (China) van de band.

De XC40 is het eerste model op van de Zweedse (premium?) constructeur op het nieuwe CMA-platform (Compact Modular Architecture). Dit zal niet enkel de basis vormen voor meerdere compacte Volvo modellen (zoals een V40 opvolger) maar ook Geely en Lynk & Co zullen deze basis gebruiken.

De werkgelegenheid van de Gentse Volvo fabriek lijkt dus voor de komende jaren voorzien wat goed nieuws is voor de vele werknemers en toeleveranciers!

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 D4 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...