Preview: BMW M8 Coupe (2019)

Preview: BMW M8 Coupe (2019)De ontwikkeling van de potente BMW M8 Coupé loopt als een trein.

Na de gloednieuwe 8-Reeks Coupé zagen we recentelijk de 8-Reeks Cabrio verschijnen, BMW wil anderzijds nog meer modellen lanceren in dit topgamma. Zo volgt er binnen afzienbare tijd een knappe vierdeurs 8-Reeks Gran Coupé en daarbovenop werken de BMW M Motorsport ingenieurs aan potente M8 afgeleiden van de Coupé, Cabrio en Gran Coupé.

Die zullen zich boven de 530 pk sterke 850i motorisatie nestelen, reken dus op minimaal 600 pk à 625 pk zoals de M5 Berline (Competition) hen voordoet. Een uitgesproken styling, krachtige remschijven, vierdelige (sport)uitlaat, unieke 19” velgen (optioneel 20”) met sportief rubber en agressieve grille moeten het verschil tussen een 840d Coupé en M8 Coupé direct duidelijk maken.

Om een dergelijke brok vermogen goed op het asfalt te kunnen zetten rekenen ze in München op de M xDrive vierwielaandrijving die zoveel mogelijk vermogen richting de achteras stuurt. Ideaal voor de dynamische inborst te benadrukken tezamen met een perfecte 50:50 gewichtsverdeling, dankzij de speciale “drift modus” kan je ook je banden oproken mocht je daar behoefte aan hebben.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...