Officieel: BMW 8-Reeks Cabrio (2018)

Officieel: BMW 8-Reeks Cabrio (2018)Na de 8-Reeks Coupé komt BMW met een dakloze 8-Reeks Cabrio naar buiten!

De meest prestigieuze cabrio bij BMW was tot voor kort de 6-Reeks Cabrio maar aangezien de Duitsers uit München het topgamma graag wat groter/breder/ruimer willen zien gaat deze nu als 8-Reeks door het leven. Eenzelfde strategie gebruikte BMW voor de 8-Reeks Coupé, ook de vierdeurs 6-Reeks Gran Coupé zal op (afzienbare) tijd hetzelfde ondergaan net zoals extra sportieve M derivaten.

De nieuwe 8-Reeks Cabrio komt standaard met een zwarte softtop, optioneel is er ook een Anthracite Silver exemplaar voorhanden. De dakloze transformatie gaat – zelfs al rijdend tot maximaal 50 km/u – in 15 seconden, dankzij een windscherm moet het binnenin aangenaam vertoeven zijn bij minder exotische temperaturen. Zetelverwarming, stuurverwarming en nekverwarming brengen indien nodig extra warmte. De achterbank kan bovendien plat in twee delen waarmee je het laadvolume van 350 liter ietwat kan uitbreiden.

Initieel zal BMW de 8-Reeks Cabrio leveren met twee motoren, zijnde als 840d xDrive (3.0-liter zes-in-lijn dieselmotor, 320 pk / 680 Nm) en als M850i xDrive (4.4-liter V8, 530 pk / 750 Nm). Steevast voorzien van intelligente vierwielaandrijving en de 8-traps automaat die een sportieve afstelling geniet.

Op vlak van interieurvormgeving, rijhulpmiddelen, veiligheidssystemen, connectiviteit en gadgets volgt de 8-Reeks Cabrio logischerwijs de 8-Reeks Coupé met ondermeer de Display Key, adaptieve M Sport ophanging, laserlichten (die tot 600 m ver schijnen!), Night Vision, slimme cruise control, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, … op de optielijst. Standaard geniet je in de nieuwe 8-Reeks Cabrio – met dank aan de hoge positionering binnen de BMW pikorde – van adaptieve LED koplampen, multifunctionele zetels, lederen bekleding, krachtige remschijven achter knappe 20” lichtmetalen velgen, Head-up Display, Parking Assist, BMW Live Cockpit Professional (inclusief Hey BMW functionaliteit) én een achteruitrijcamera.

De lancering van de BMW 8-Reeks Cabrio is voorzien voor maart 2019 wat net op tijd voor (hopelijk) opnieuw bijzonder zonnige zomer. Belgische prijzen volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...