Preview: BMW M2 CS (2018)

Preview: BMW M2 CS / CSL (2018)Desondanks de BMW M2 Coupé niet echt iets te kort komt is er toch een straffe CS(L) versie op komst, naar verluidt mét het motorblok uit de M3/M4!

Na de onthulling van de M4 CS maakte BMW duidelijk dat er nog meer CS modellen zouden volgen, perfect op maat voor zij die méér willen van hun M product. Na de facelift van de 2-Reeks Coupé en M2 Coupé werd het duidelijk dat we op termijn een M2 CS zouden krijgen, toch zouden we nog moeten wachten tot het Autosalon van Genève in maart 2019. Intussen blijven de ingenieurs stevig doorwerken en krijgen designers de kans om ons te verwennen met impressies.

Motorisch zou de aankomende BMW M2 CS rekenen op de 3.0-liter zes-in-lijn (S55) die eveneens in de M3 en M4’s ligt, hier goed voor 410 pk en 500 Nm koppel. De huidige M2 moet het zien te doen met slechts 370 pk en 465 Nm terwijl de CS nog eens 25 kg minder zou wegen. Dit dankzij een aluminium dak, koolstof onderdelen, dunner glas en gloednieuwe sportzetels.

Lees hier onze rijtest met de BMW M2 Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...