Officieel: BMW 2-Reeks Coupe / 2-Reeks Cabrio facelift (2017)

Officieel: BMW 2-Reeks Coupe / 2-Reeks Cabrio facelift (2017)In navolging van de opfrisbeurt van de technisch gerelateerde BMW 1-Reeks krijgen de 2-Reeks Coupé en Cabrio een soortgelijke update!

Maar liefst 140.000 exemplaren van BMW’s 2-Reeks Cabrio en Coupé werden er verkocht sinds de opsplitsing van het 1-Reeks gamma dat nog steeds de vijfdeurs Hatch en driedeurs Sportshatch omvat. De sportiefste Coupé en Cabrio binnen het compacte luxesegment vond voornamelijk zijn aftrek in de VS, Groot-Brittannië en thuisland Duitsland. Om hem de volgende jaren nog steeds competitief te houden voorziet München nu een beperkte facelift.

Behalve drie nieuwe koetswerkkleuren – Sunset Orange, Seaside Blue en Mediterranean Blue -, een licht hertekende voorzijde en standaard LED koplampen/achterlichten zijn er ook hier geen grote verschillen te bespeuren. In de optielijst staan er vier nieuwe lichtmetalen velgen in maat 17″ of 18″ waardoor je als toekomstige klant nog meer keuze krijgt inzake personalisatie.

Binnenin krijgen de 2-Reeks Cabrio en 2-Reeks Coupé een nieuw ontworpen instrumentenbord dat nog meer naar de bestuurder gericht is terwijl er nieuwe mogelijkheden zijn inzake materialen en zetelbekledingen (stof/leder). Het iDrive infotainmentsysteem komt hier met de overzichtelijke tegellayout en werkt bovendien sneller/efficiënter, optioneel kan je hier de 8.8″ Professional navigatie verkrijgen. Met behulp van de BMW ConnectedDrive app is je BMW geconnecteerder dan ooit!

Het motorengamma blijft gelijk waardoor je qua diesel de keuze hebt tussen een 218d (150 pk), 220d (190 pk) en 225d (224 pk), bij de benzinemotoren gaat het om de 218i driecilinder (136 pk), 220i (184 pk), 230i (252 pk) en de M240i M Performance zescilinder (340 pk). Standaard komt de BMW 2-Reeks met een manuele versnellingsbak en achterwielaandrijving (uniek in het segment!), de beter uitgeruste exemplaren krijgen een snelle automaat en – indien gewenst – xDrive vierwielaandrijving.

De opgefriste BMW 2-Reeks Cabrio en 2-Reeks Coupé kan je vanaf nu bestellen bij je favoriete concessiehouder, prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...