Officieel: Fiat 500L facelift (2017)

Officieel: Fiat 500L facelift (2017)De vernieuwde Fiat 500L blijft trouw aan het basisrecept met zijn praktische inborst maar biedt meer kleur, technologie en connectiviteit!

Na de facelift voor de reguliere Cinquecento is het nu de beurt aan de meer praktische 500L die zich de laatste vijf jaar aan de top van het segment wist te nestelen, met dank aan puike verkoopcijfers in Italië! De facelift omvat 40% nieuwe onderdelen, een nog meer uitgesproken vormgeving mét LED verlichting en drie varianten (“persoonlijkheden” aldus Fiat) zijnde Urban, Cross en Wagon. Of we de daardoor afscheid nemen van de oude 500L, 500L Trekking en 500L Living modellen is nog ietwat onduidelijk..

De stoere 500L Cross krijgt naast blitse 19″ velgen ook een Mode Selector waarmee hij drie rijmodi (Normal, Traction+ en Gravity Control) ter beschikking heeft, ideaal voor de actieve medemens. Welke versie je ook kiest, verregaande personalisatie is perfect mogelijk dankzij diverse koetswerkkleuren, packs, dakkleuren, accenten, … Bellagio Blue is anderzijds een gloednieuwe tint in de kleurboek.

Het interieur werd wat opgefrist met betere materialen en een meer logische layout, écht nieuws is de introductie van de (optionele) 7″ Uconnect infotainment met alle moderne goodies (Apple CarPlay, Android Auto, live services, connectiviteit, …). Wie wil kan zelfs een 520 Watt sterke Beats audiosysteem krijgen in z’n nieuwe Fiat 500L!

Onder de motorkap ligt er nog steeds een turboloze 1.4-liter benzinemotor (95 pk), de 1.4 T-Jet (120 pk) of 0.9-liter TwinAir tweecilinder (105 pk), met een diesel ben je aangewezen op de 1.3-liter MultiJet (95 pk) en 1.6-liter MultiJet (115 pk / 120 pk). De nieuwe 500L is te verkrijgen met twee bi-fuel versies (gezien de sterke interesse in het thuisland), zijnde de TwinAir (CNG) en T-Jet (LPG). Een manuele vijf/zesbak is standaard, wie wil kan een automaat verkrijgen.

Een Belgische prijs voor de opgefriste Fiat 500L volgt snel net zoals de marktlancering.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...