Officieel: Fiat Fullback Cross (2017)

Officieel: Fiat Fullback Cross (2017)Fiat presenteert in Genève de stoerste versie van zijn pickup: de Fullback Cross.

De benaming ‘Cross’ kennen we al van de Panda Cross, de Freemont Cross en de 500x Cross, allemaal opgehoogde versies van standaard Fiat modellen. Het recept bij deze Fullback Cross is dus hetzelfde: deze uitvoering van de pick-up komt voor de dag met een avontuurlijker en stoerder uiterlijk en een aantal off-road aanpassingen.

Aan de buitenkant kan je de Fiat Fullback Cross van zijn reguliere soortgenoten onderscheiden door een aantal opvallende details. Zo wordt deze versie geleverd in de lakkleur Colloseum Grey en wordt er een stoere sport bar bovenop de laadruimte geplaatst, die de wagen een sportiever en dynamischer silhouet meegeeft. Verder wordt de Cross nog voorzien van een aantal matzwarte details, zoals een aangepast grille, zwarte spiegelkappen en grotere treeplanken.

Om zijn off-road imago wat kracht bij te zetten wordt de Fullback Cross voorzien van Fiat’s Full Traction functie, met een Torsen middendifferentieel en op de achteras nog een sperdifferentieel voor het ruwere terrein. De Cross-versie van de Fullback wordt geleverd met een 2.4-liter turbodieselmotor met 180 pk en 430 Nm. De wagen zal verkrijgbaar zijn met een manuele versnellingsbak met 6 versnellingen of een 5-trapsautomaat.

Lees hier onze rijtest met de Fiat Fullback!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...