Officieel: Fiat 500X (Cross)

Officieel: Fiat 500X (Cross)Na lang wachten is hij er dan: de Fiat 500X!

De Fiat 500X houdt ons – en waarschijnlijk jullie ook – al een tijdje bezig, dankzij spyshots, foto’s en teasers wisten we al een klein beetje wat we konden verwachten. Na de reguliere 500, 500C, 500L, 500L Trekking en 500L Living is deze 500X het zesde lid van de grote Cinquecento familie al is het vrij duidelijk dat elk model een unieke focus heeft. De productie van de 500X vind plaatst in Melfi, Italië waar ook de technisch identieke Jeep Renegade van de band loopt.

De verkoop is dan weer voorzien in meer dan 100 landen wereldwijd, klanten kunnen kiezen uit een 500X met focus op de stad – lees: voorwielaandrijving – of een avontuurlijke 500X Cross – lees: vierwielaandrijving -, iets wat we al zagen passeren bij de Fiat Freemont Cross en Panda Cross! Een serieus aanbod aan motoren is voorhanden met zowel grote/krachtigere diesels als compacte/zuinige benzinemotoren. Voor de Belgische markt zal voornamelijk de 1.6-liter MultiJet met 120 pk de verkoop op zich nemen. Standaard krijgt deze een handbak met 6 verzetten, verder kan je hier en daar ook nog een automaat met 9 verzetten in de optielijst terugvinden!

Op het gebied van design lijkt het lijnenspel van deze Fiat 500X alvast te kloppen. Zeer herkenbaar als Vijfhonderd maar dankzij de hogere bodemvrijheid, wielbescherming en avontuurlijke grille kan hij zonder problemen mee op scoutskamp. Dankzij een Drive Mood Selector en Traction Plus Systeem moet je in staat zijn om met de stoerste Fiat 500 ook onverharde wegen op te zoeken. Het interieur oogt vrij ruim en iets meer Europees dan zijn Renegade broertje, in de koffer past alreeds 350 liter bagage.

Personalisatie is hot in 2014 en ook voor de volgende jaren zal je het hoofd moeten breken over welke stickers, velgen, koetswerk- of accentkleur je nu echt het liefst zou hebben op je nieuwe wagen. Vervolgens mag je ook nog belangrijke keuzes maken op het gebied van afwerkingsgraad, net zoals bij de 500L Trekking kan je hier opteren voor een Beats by Dr. Dre audiosysteem!

Prijzen werden er nog niet meegedeeld maar als Fiat België zich klaarmaakt voor een marktintroductie eind dit jaar zullen we die wel hebben. Afspraak op de Heizel in januari voor een eerste kennismaking!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...