Preview: Skoda Fabia Combi (2021)Na de onthulling van de vijfdeurs Fabia werkt Skoda eveneens aan een praktische(re) Fabia Combi koetswerkvariant. Nu met 1.400 liter laadvolume?

De tijd dat de Seat Ibiza ook als stationwagon (ST) te verkrijgen was ligt al lang achter ons, hetzelfde met de Volkswagen Polo Variant. Skoda blijft anderzijds volmondig geloven in deze praktischere koetswerkvorm op basis van hun compacte B-segmenter. Na de onthulling van de nieuwe Fabia is het dus uitkijken naar een nieuwe Fabia Combi.

Met een grote(re) koffer stijgt de praktische bruikbaarheid van de Skoda Fabia die in deze vorm wel niet meer zo compact lijkt. Specifieke details ontbreken op dit moment maar het laadvolume van zijn voorganger (530 à 1.395 liter) zal vermoedelijk overtroffen worden. Daarmee benadrukt de Tsjechische autobouwer opnieuw haar status als ruimtekampioen met ondermeer de Scala, Octavia Combi en Superb!

Vermoedelijk zal Skoda dit jaar nog de Combi voorstellen die profiteert van dezelfde visuele en technologische progressie als de vijfdeurs. Dit terwijl de bouwkwaliteit en materiaalkeuzes er eveneens op vooruit gaan. Ook het motorengamma zal sterk overeenkomen. Voor wie niet kan wachten heeft digitaal kunstenaar X-Tomi al een impressie gemaakt. Op een Fabia (Combi) RS moeten we nog steeds niet hopen…

Lees hier alles over de nieuwe Skoda Fabia!

Preview: Skoda Fabia Combi (2021)