Preview: Skoda Fabia RS (2021)Mogen we dromen omtrent een sportieve Skoda Fabia RS of had Marco Borsato toch gelijk?

Skoda haalde recentelijk het doek van de vierde generatie Fabia die – op papier alvast – indruk maakt met zijn frisse vormgeving, modern interieur en riante buitenafmetingen waardoor het binnenin aangenaam vertoeven is. Motorisch blijft alles zeer beschaafd met enkele 1.0-liter driecilinder TSI’s, het topmodel is momenteel de 150 pk sterke 1.5-liter viercilinder met zeventraps DSG automaat. Een sportief ogende Monte Carlo uitvoering is reeds aangekondigd … maar komt er ook een nieuwe Fabia RS?

Zowel van de Fabia mk1 (eerste generatie) als Fabia mk2 kwamen de Tsjechen met een volwaardig RS topmodel, dit met respectievelijk een 1.9 TDI (131 pk) en 1.4 TSI (180 pk) en was zelfs als praktische Fabia Combi RS te verkrijgen! De derde generatie Fabia bracht ons de (succesvolle) Fabia R5 rallywagen, een reguliere (straatlegale) productieversie bleef uit.

Daarom is het sterk onwaarschijnlijk dat we nogmaals een nieuwe Skoda Fabia RS zullen krijgen, anno 2021 is die business case moeilijk(er) te maken. Dit desondanks de beschikbare (Polo GTI) technologie beschikbaar maar gezien de focus op beperkte CO2 uitstoot… Dankzij het Photoshoptalent van X-Tomi kunnen we toch even wegdromen van een sportieve stadswagen.

Lees hier alles omtrent de nieuwe Skoda Fabia!

Preview: Skoda Fabia RS (2021)