Officieel: Mercedes GLA (2019)

Officieel: Mercedes GLA cossover (2019)Dit is de gloednieuwe Mercedes GLA crossover!

Na de nieuwe A-Klasse, A-Klasse Berline, CLA, CLA Shooting Brake, B-Klasse en GLB steekt Mercedes nu de compacte GLA in ’t nieuw. Na de digitale onthulling eerder vandaag zal deze zijn wereldpremière beleven op het Autosalon van Brussel 2020, kort erop moet hij terug te vinden zijn bij de lokale Mercedes verdeler. Daar hopen ze een verderzetting van het GLA succes, in de voorbije jaren werden er namelijk meer dan één miljoen exemplaren verkocht waarvan een groot deel aan nieuwe klanten.

De nieuwe Mercedes GLA is 10 cm hoger dan zijn voorganger en tegelijk 15 mm korter, ook neemt de hoofdruimte en beenruimte binnenin toe. Designmatig oogt hij een pak stoerder met enige gelijkenis met de andere SUV’s uit de Mercedes’ catalogus. Inzake velgen kan je hier opteren voor 17” tot 20” exemplaren.

Binnenin oogt de GLA zoals een nieuwe A-Klasse en dus prijken er twee haarscherpe beeldschermen (7” of 10”) vooraan – met het slimme MBUX infotainmentsysteem – die naadloos in elkaar overlopen terwijl de bouwkwaliteit en materiaalkeuze op punt staat met de nodige ruimte tot personalisatie. Dankzij de (optioneel) verschuifbare achterbank maak je zelf de keuze tussen véél bagage- of beenruimte. De koffer slikt minimaal 435 liter bagage wat 14 liter meer is als voordien.

Mercedes spreekt van een resem benzine- en dieselmotoren, bij de verkoopstart blijft het aanbod beperkt tot een GLA200 (1.3-liter viercilinder benzine, 163 pk) en de GLA35 AMG (2.0-liter viercilinder benzine, 306 pk / 400 Nm). In de “nabije toekomst” volgen ook twee interessante uitvoeringen, namelijk de GLA250e plug-in hybride met 70 km rijbereik en de zuiver elektrische EQA!

Afgezien van de compacte inborst moet de Mercedes GLA avontuurlijk voor de dag kunnen komen, daarvoor is er 4Matic vierwielaandrijving beschikbaar waardoor je standaard ook het offroadpack krijgt met extra rijprogramma’s.

Qua rijhulpsystemen leent de GLA de unieke wasstraatfunctie (alle ramen/spiegels dichtklappen en interne luchtcirculatie) van de reusachtige GLS SUV naast meer functionele systemen zoals dodehoekassistent, verkeersbordenherkenning, adaptieve cruise control met filemodus en actieve noodstopassistent.

De productie van de Mercedes GLA zal opnieuw in Rastatt (Duitsland) en Hambach (Frankrijk) plaatsvinden. Prijzen volgen later!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...