Officieel: Mercedes A-Klasse Berline (2018)

Officieel: Mercedes A-Klasse Berline (2018)Na de verlengde versie voor China krijgen wij nu ook een Mercedes A-Klasse Berline!

Naast alle SUV’s, crossovers, elektrische bolides en sportievelingen zou haast vergeten dat Mercedes ook nog een ruim gamma aan berlines heeft! Tot voor kort kon je – afhankelijk van je budget – opteren voor een C-Klasse, E-Klasse of S-Klasse maar daar mogen we vanaf heden ook een A-Klasse Berline bijrekenen. Na de hatchback is dit de tweede variant op basis van de nieuwe A-Klasse, op korte termijn volgt er ook nog een nieuwe GLA crossover, B-Klasse én CLA / CLA Shooting Brake. Deze A-Klasse Berline zal de CLA sportberline dus niet vervangen!

Met een lengte van 4,55 meter is de gloednieuwe Mercedes A-Klasse Berline ook een stuk (10 cm) korter als de huidige CLA, in vergelijking met de A-Klasse hatchback is er 11 cm extra plaatwerk te vinden. Dat heeft een positieve invloed op de hoofd/beenruimte voor de inzittenden achterin, de koffer is met 410 liter net iets groter (50 liter) dan de vijfdeurs versie.

Aangezien de A-Klasse Berline zijn platform (en naamgeving) deelt met de andere A-Klasse is het niet geheel onlogisch dat het interieurconcept volledig overgekomen is. Dat is zeker geen schande gezien de hoge afwerkingsgraad, premium materiaalkeuze en het hoogtechnologisch innerlijk. Dat hebben ze niet enkel te danken aan de vele rijhulpmiddelen, gadgets en veiligheidssystemen maar ook aan de (haarscherpe!) digitale displays (3 versies te verkrijgen) met het innovatieve MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainmentsysteem.

Bij de marktintroductie tegen het einde van dit jaar voorziet Mercedes alvast twee motoren, op termijn mogen we hier zeker enkele interessante toevoegingen verwachten zoals potente AMG versies! De A200 benzine (163 pk / 250 Nm) krijgt de zeventraps 7G-DCT automaat mee terwijl de A180d (116 pk / 260 Nm) het dieselalternatief is met eveneens een automaat.

De productie van de A-Klasse Berline is toegewezen aan de fabriek van Aguascalientes (Mexico) en Rastatt (Duitsland), bij die laatste wordt ook de reguliere A-Klasse geproduceerd. Zoals steeds voorzien Das Haus een Edition 1 uitvoering in het eerste jaar met een riante basisuitrusting en exclusieve details aan de binnen- en buitenzijde.

Prijzen van de Mercedes A-Klasse Berline verwachten we in aanloop van zijn wereldpremière op het Autosalon van Parijs in oktober!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...